top of page
letters transparant.png

Auto

Wanneer je besluit om bij rijschool Jeroen Littink lessen te gaan volgen, dan neem je contact met ons op via telefoon, email of het contactformulier.

We maken dan een afspraak wanneer je kan beginnen en wanneer de intake plaats zal vinden. Deze intake geeft een indicatie hoeveel lessen je nodig zal hebben en is tevens een kennismaking.

Je ontvangt dan ook een lesovereenkomst waarin jij bepaalde wensen kunt aangeven wat betreft de hoeveelheid lessen per week en de tijdstippen waarop er gelest kan worden. Ook kun je aangeven op welke manier je wilt betalen. Contant of per bank. Deze lever je de volgende les in.

Een rijles duurt 50 min en kan ook gevolgd worden als blokuur (2 x 50 minuten). Meerdere lesuren per week is mogelijk. De resultaten van de les worden bijgehouden op een leskaart. Hierop is de vooruitgang goed te zien en kan er bepaald worden wanneer het examen kan worden aangevraagd.

Het is verstandig om je rijlessen tijdens je eerste rijles al te plannen met de instructeur, zodat je van te voren al weet wanneer je de komende lessen moet rijden en er vaak op jouw gevraagde lesmoment nog ruimte is.

Praktijkexamen rijbewijs B

Met het rijbewijs B mag je een auto besturen t/m 3500 kg en maximaal 8 personen vervoeren.
Wanneer je bent geslaagd voor je rijbewijs krijg je een beginnersrijbewijs dat vijf jaar geldig is. Dit beginnersrijbewijs wordt na vijf jaar automatisch omgezet in een definitief rijbewijs.

 

Het examen wordt o.a. beoordeeld op een van deze punten:

  • oriëntatierijden

  • manoeuvres

  • gevaarherkenning

  • zelfreflectie

  • milieubewust rijden

 

 

 

 

key-g33f5780e9_1920.jpg

Opfriscursus / Snelweg cursus / Parkeercursus

Bij sommige mensen die al wel het rijbewijs hebben gehaald, is er om allerlei redenen een stuk onzekerheid gerezen om prettig auto te kunnen rijden. De mate waarin dit voorkomt kan erg verschillen, maar is bijna altijd door ons te verhelpen.

Bij rijschool Jeroen Littink hebben we ook dit specialisme in huis zodat je weer rustig en veilig achter het stuur zit. Er zijn veel verschillende voorbeelden te noemen van situaties en ervaringen waarmee wij regelmatig te maken hebben.

bottom of page